Påbud om at motorcykelklub skal ophøre fastholdes i Planklagenævnet

Har kommunen tilstrækkeligt grundlag for at nedlægge påbud om, at en motorcykelklub skal forlade en ejendom, som kun må bruges til erhverv? Ja, afgør Planklagenævnet i en sag fra Sædding. Politiets undersøgelser viser, at ejendommen anvendes til samlingssted og klubhusaktiviteter – ikke bilplejevirksomhed, som brugerne påstår.

Ingen klubhusaktiviteter i erhvervsområde

Esbjerg Kommune giver et påbud til ejer og brugere af en ejendom i Sædding: Anvendelsen af ejendommen til samlingssted og klubhusaktivitet skal stoppe. Ejendommen må kun bruges til erhverv. Forholdet kan ikke lovliggøres retligt, påpeger kommunen, fordi der ikke kan dispenseres fra lokalplanens anvendelsesbestemmelse.

Brugerne af ejendommen klager til Planklagenævnet: Kommunen har ikke belæg for at nedlægge påbuddet. Ejendommen bruges til bilplejevirksomhed i overensstemmelse med anvendelsesbestemmelsen.

Begrundelse for påbud i orden

Til en start medgiver Planklagenævnet, at ejendommen ikke må anvendes til samlingssted og klubhusaktiviteter. Det er – som kommunen mener – i strid med lokalplanens anvendelsesbestemmelse. Spørgsmålet er derfor, om kommunen har ret i, at ejendommen anvendes til noget ulovligt.

Kommunens vurdering bygger på politiets undersøgelser. Der er ikke konstateret virksomhedsdrift på ejendommen. Bygningerne er ikke indrettet til bilpleje. Der har hverken været kunder eller levering af varer. Til gengæld er der flere vidner, som har set, at der er motorcykelklub på ejendommen. Kommunens påbud fastholdes.

Mere information

Planklagenævnets afgørelse i sagen om påbud om at stoppe anvendelsen af erhvervsejendom til samlingssted og klubhusaktiviteter.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts