Vil du klage til Planklagenævnet over en afgørelse? Så skal den være truffet med hjemmel i planloven

Hvis du vil klage til Planklagenævnet over kommunens afgørelse, så skal afgørelsen være truffet med hjemmel i Planloven. Det viser nævnets behandling af sagen om Stevns Kommunes dispensation til gennembrydning af et dige.

Gennembrydning af dige

Stevns Kommune giver en dispensation til at gennembryde et dige, så der kan etableres en fællessti. En beboer fra området klager til Planklagenævnet over afgørelsen, men nævnet afviser at behandle klagen.

Kommunens dispensation er givet med hjemmel i museumsloven § 29j, stk. 2 – ikke i planloven. “Det er…en forudsætning for at kunne klage til Planklagenævnet”, skriver nævnet, “at kommunen har truffet en afgørelse efter planloven” med henvisning til planlovens § 58.

Mere information og lignende afgørelser

Planklagenævnets afvisning af klagen om diget i Stevns Kommune.

En beboer klager til Planklagenævnet over Jammerbugt Kommune byggetilladelse til en rørmast. Men nævnet kan ikke behandle en klage over en afgørelse med hjemmel i byggeloven. Lær mere om nævnets afvisning af klagen. Læs også nævnets afvisning af tilsvarende klager vedrørende sager i Greve Kommune, Aabenraa Kommune, og Gribskov Kommune.

Middelfart Kommune vil ikke dispensere til hestehold, og ansøgeren klager til Planklagenævnet. Nævnet kan ikke behandle klagen, for afgørelsen er truffet med hjemmel i miljøaktivitetsbekendtgørelsen. Læs mere om nævnets afvisning af klagen.

Gå ikke glip af nyhedsbrev

Hvis du ikke vil gå glip af artiklerne om Planklagenævnets afgørelser, så tilmeld dig mit nyhedsbrev her: https://www.carlsensplaner.dk/tilmeld-dig-nyhedsbrev/

Artiklens forfatter og formål

Jeg er arkitekt og har arbejdet som byplanlægger siden 2003. Først i kommunal forvaltning, nu som selvstændig byplankonsulent hvor jeg laver lokalplaner for kommuner og udviklere. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en hånd til en lokalplan.

Planklagenævnets afgørelser er lange og detaljerede. Jeg læser afgørelserne for at bliver klogere selv: Hvordan undgår vi kommunal planlægning, som bliver underkendt i Planklagenævnet? Jeg deler min læsning for at give dig et hurtigt overblik over indholdet, som jeg ser det. Det er ikke en juridisk tolkning, autoriseret af nævnet. Hvis du vil vide præcist, hvad nævnet har skrevet, så klik på linket ovenfor.

Share Post :

More Posts